Skip to main content

Ditte Haulrik

Autoriseret psykolog i Silkeborg
og mindfulness instruktør.

Hos mig vil du altid blive mødt med nærvær

Jeg gør alt for at skabe et trygt rum. Jeg tager udgangspunkt i netop din problemstilling, og anvender derfor forskellige metoder alt efter problemstilling og personlighed..

Min passion som psykolog

Min interesse omkring psykologi startede allerede som 19 årige da jeg selv stod i en livskrise, som jeg havde svært ved at se mig selv ud af. Jeg opsøgte derfor en psykolog. Hun hjalp mig med at komme i kontakt med mig selv og mærke følelser der havde været undertrykt længe.

Efter få gange hos hende oplevede jeg (måske for første gang) en reel livsglæde og mod på livet.

Og dette satte tanken i gang; Tænk at kunne få lov til at hjælpe andre mennesker! At arbejde med at fremme glæden og mindske lidelsen hos mennesker. Dette måtte da være det mest privilegerede arbejde i verden.

Og nu 18 år senere kan jeg erkende, at det er det også.
Jeg brænder derfor for at hjælpe og støtte mennesker i deres vej i livet.

Mit arbejde som psykolog er en evig udviklingsproces, hvor jeg hver dag lærer så meget om vores fælles grundvilkår og udfordringer som mennesker.  Det er med en dyb ydmyghed og respekt at jeg giver plads til det sårbare og svære, for det kræver stort mod at åbne sig og mærke alt det vi i dagligdagen oftest gør alt for at undgå.

profil

Arbejdsområder

Jeg har en bred erfaring indenfor det terapeutiske arbejde og anser det som et stort privilegium at kunne være der i en "menneske til menneske relation". Dybest set tror jeg alle mennesker har brug for at blive set som de er.

Jeg har blandt andet erfaring med:

  • Stress/udbrændthed
  • Mindfulness
  • Depression
  • Personlighedsforstyrrelser
  • Eksistentielle kriser
  • Senfølger af seksuelle overgreb
  • Selvudvikling/Feminin udvikling
  • Psykedelisk integrationsterapi
  • Dysfunktionelle forhold

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus universitet i 2013 og autoriseret ved psykolognævnet i 2016.

Hvornår opsøger folk min hjælp

Alle mennesker er unikke og der kan være mange grunde til at folk oplever et behov for at kontakte en psykolog. Med fare for at reducere mennesker kan jeg dog inddele mine klienter i 3 overordnede grupper.

  1. At være menneske i dag er svært. Vi bliver konstant udfordret, og vi er mange der føler os presset i en verden hvor tingene skal gå hurtigere og hurtigere. Det kan være svært at navigere i, og de sociale medier kan få os til at tro at vi er de eneste der kan være sårbare og have det svært. Men dette er langt fra sandheden.  Typisk vil det starte med stresssymptomer og en evt. sygemelding. Og får man det ikke håndteret kan det ofte ende i depression eller angst.
     
  2. Vi kommer alle ud for forskellige livskriser fx skilsmisse, sygdom, dødsfald, fyringer osv. Og det kan være svært at stå alene med. Her kan det være rart at tale med en udenforstående som ikke har aktier i det, og som dermed kan se tingene mere objektivt og neutralt.
     
  3. Som nævnt møder vi alle udfordringer i livet. Der er dog også dem som desværre har haft svære vilkår i deres opvækst. Barndomstraumer kan fx være overgreb (fysisk, seksuelt, verbalt), alkoholmisbrug i familien, forældres svære skilsmisse mv. Det er i vores barndom, at vi lærer hvordan verden er, om den er tryg og sikker eller om vi skal være på vagt. Og selvom vi er blevet voksne, har et godt job og evt. familie følger disse mønstre os. De kommer til udtryk i vores relationer med andre. Vi får sværere ved at stole på folk, vi kommer måske på overarbejde i et forsøg på at kontrollere.
     

Hvordan påvirker udfordringer vores hverdagsliv?

Fællesnævneren for alle 3 kategorier er, at de mennesker som kommer hos mig oplever manglende livsglæde, angst, depression, svært ved at mærke sig selv, trækker sig socialt, manglende overskud (både til selvomsorg og andre).

Dette påvirker både én selv, familien, jobbet og hverdagen i det hele taget. Mange beskriver en følelse af utilstrækkelighed og dårlig samvittighed over ikke at kunne være der samt ikke glæde sig over det liv de har.

Livet kan føles meningsløst og anstrengende. Og det er her psykoterapi kan hjælpe til at finde mening og retning igen samt få redskaber til at håndtere de svære følelser.

Hvordan kan jeg som psykolog hjælpe dig videre?

Hos mig vil du altid blive mødt med nærvær, accept og forståelse og en empatisk tilgang. Det er vigtigt for mig, at du føler dig mødt som den du er.

Vi skal bruge tiden rigtigt, så når du kommer hos mig handler det også om resultater, forstået på den måde at du oplever en løbende fremgang og i sidste ende får det bedre og kommer på den anden side. Derudover har jeg fokus på fastholdelse, hvorfor du får redskaber til at håndtere de fremtidelige udfordringer som livet kan komme med.
 

Derfor er et terapeutisk forløb hos mig inddelt ind i 3 faser:

  • Afklaring. Her optegner jeg et genogram (tegning over livshistorie). Dette sikrer, at vi får hele billedet af dig med og dermed en hurtigere forståelse af din situation og livsmønstre. Her fastsætter vi også fælles mål/ønsker for forløbet
  • Fokus og handling. Når ovenstående er afklaret, er det vigtigt at fastholde et fokus på de områder der udfordrer dit liv, hvis terapien skal være effektivt. Dette betyder blandt andet, at du vil få opgaver mellem vores sessioner, da det er gennem handling i hverdagen, at vi virkelig kan skabe forandring.
  • Fastholdelse. Vaner er svære at ændre og for at de gamle vaner ikke skal tage over, afsluttes forløbet typisk med redskaber du selv kan anvende i fremtiden. Dette kan fx være øvelser, guidede meditationer mv.
     
 gfx  

Så hvad gør du herfra?

Det kan være svært at tage det første skidt til at søge hjælp. For nogle er det helt normalt at opsøge en psykolog. For andre er det forbundet med en vis flovhed og tanker om at det jo kun er ”rigtig syge mennesker” der har brug for en psykolog. Hvilket er langt fra sandt.

Følg med på sociale medier